Sinterklaas 2020

 

Wat een gek jaar is het geworden. Sint en zijn Pieten zijn er helemaal tureluurs van geworden om toch maar weer dingen te bedenken die met alle regels toch mogen door gaan. Dat was een hele opgave maar het is ze wel weer gelukt.

Hier volgt een kleine impressie van wat er tot nu toe allemaal is gebeurd rondom het Sinterklaasfeest 2020.

Zoom vergadering met Sint en een paar Pieten

Zoals het ook in het kantoorleven gaat met een zoommeeting, ging het ook bij Sinterklaas er nogal rommelig aan toe. Geluid dat niet werkte, of een piep omdat een microfoon te dicht bij de luidspreker zat, het ging hier en daar nog wel eens fout. Maar wat was het een leuke activiteit. Sinterklaas heeft gelukkig met alle ingelogde kinderen kunnen praten en er werd af en toe geschakeld met de Pieten die aan het inpakken waren, en gedichten moesten schrijven.

De reacties van de kinderen en hun ouders spraken voor zich: Het werd als een zeer leuke middag beleefd.

 

 

Puzzelactie

Het puzzelen ging in 2020 net even anders dan de jaren daarvoor. Waar we normaliter een grote groep kinderen op zaterdagmiddag in het dorp zagen om de puzzelvragen af te lopen, of verklede Pieten te moeten opsporen, waren nu de puzzelvragen 2 weken achter elkaar beschikbaar in de etalages van de Woudenbergse winkels. 

De formulieren waren af te halen bij Jumbo en Natuurlijk Bloemen, waarbij het laatst genoemde adres een grote bak met mandarijnen had klaar staan voor de puzzelaars.

Uit de ingezonden ingevulde formulieren hebben de Pieten 6 winnaars en de winnaar van de hoofdprijs gekozen, die allemaal zijn ingelicht en de prijs thuis hebben ontvangen (of nog ontvangen)

Het goede antwoord dat aan het einde van de puzzel moest staan was natuurlijk: “Chocoladeletter”.

De moeilijke puzzel, in brailleschrift vond duidelijk minder aftrek dan de makkelijke variant, met meerkeuzevragen.

 

Schoentje knutselen

In 2019 hebben we de knutselmiddag geïntroduceerd. Deze werd toen zeer goed bezocht en we hadden die graag dit jaar weer georganiseerd. Maar ook hier haalde corona een streep doorheen. Daarom maakten de Pieten in 2020 kant en klare pakketjes voor het in elkaar knutselen van een schoentje of laarsje. Deze geknutselde kunstwerkjes konden ingeleverd worden bij Jumbo Kolfschoten die ze leuk tentoonstelde in de winkel en alle kinderen bij het inleveren een presentje mee gaf.

Op 3 december zijn ook daar 6 prijswinnaars en een hoofdprijswinnaar uitgekozen en de meeste kinderen hebben bij het schrijven van dit stuk hun prijs ook al in ontvangst mogen nemen. We willen jullie de creatieve knutsels niet onthouden, daarom hier een aantal foto’s.